Kring Utrecht

Studeer je in (de buurt van) Utrecht en ben je op zoek naar verdieping in Gods Woord en/of ontmoeting met andere studenten? Dan willen wij je van harte uitnodigen om naar de Ger. Gem. Kring Utrecht te komen!
Hoewel we vanuit de Gereformeerde Gemeenten werkzaam zijn, is iedereen, ongeacht zijn/haar kerkverband welkom.

Wat is de Ger. Gem. Kring Utrecht

De kring bestaat uit een enthousiaste groep studenten die eens in de twee á drie weken bij elkaar komt voor een bezinnende avond. Door middel van lezingen, inleidingen, Bijbelstudies en groepsdiscussies proberen we met elkaar na te denken over het onderwerp en ook ruimte te bieden voor vragen die er bij de kringleden leven.

We beginnen de kringavonden om 19:30 en sluiten af rond 22:00. De avonden worden gehouden in de kerk van de Ger. Gem. Utrecht (Bergstaat 54) op loopafstand van het station. Via de kringmail wordt elk kringlid op de hoogte gesteld van elke avond.

Naast de bezinnende avonden organiseert onze activiteitencommissie ongeveer eens per maand een ontspannende avond. Deze avonden worden iedere keer anders ingevuld, variërend van volleyballen tot een borrel. Eén ding staat vast: het is altijd gezellig!
Dat geldt ook voor de halfjaarlijkse kringweekenden, waarop we bezinning en ontspanning op een leuke manier combineren. Deze weekenden worden als verdiepend en leerzaam ervaren en zijn uiteraard de moeite waard!

Thema

Ieder halfjaar worden er actuele en interessante thema's behandeld. Het eerste halfjaar zullen we nadenken over het thema 'Anno 2014'. Thema's die dan behandelend zullen worden zijn: de eindtijd, het 1000-jarig rijk en ontwikkelingen in de huidige maatschappij. Het tweede halfjaar is het thema 'Eenheid'. De onderwerpen die dan naar voren komen zijn: kerkelijke eenheid, Drie-eenheid, huwelijk.

Van harte welkom

We willen je van harte uitnodigen om geheel vrijblijvend een kringavond te komen bezoeken. De introductieavond op 17 september is daarvoor een ideale gelegenheid. Op die avond is er een warm welkom voor de eerstejaars, wordt het thema geïntroduceerd en is er een kennismakingsactiviteit. De avond begint om 19.30 en zal plaatsvinden in de Westerkerk, (Bergstraat 54, Utrecht), op loopafstand van Utrecht Centraal. Iedereen is welkom! Een aanmelding vooraf is niet nodig, maar je mag ons natuurlijk altijd mailen. Vooraf is er ook een maaltijd om 18:00 uur. Wil je mee eten? Geef je dan op bij laurapvanleeuwen@gmail.com.

Kun je die avond niet, dan ben je ook op andere avonden natuurlijk alsnog van harte welkom. Wil je meer informatie of op de hoogte gehouden worden van het reilen en zeilen van de kring? Stuur dan een mailtje naar ggkringutrecht@gmail.com. We zijn altijd bereid om je vragen te beantwoorden!

Tot ziens op een van onze kringavonden!

"Ger. Gem. Kring is een goede mix van  gezelligheid en bezinning. Ik ontmoet er interessante mensen waarmee ik inhoudelijk goede gesprekken kan voeren over studeren en andere alledaagse dingen, maar ook over de belangrijkste zaken van het leven. Van harte aanbevolen!” (Hendrik-Jan)